Close search

Български вкусове и Slow Food на DiVino.Taste 2013

Български вкусове и Slow Food на DiVino.Taste 2013 Виното и храната са били винаги свързани Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Виното и храната са били винаги свързани и затова едни от най-активни производители от Slow Food България ще гостуват на DiVino.Taste.

През цялата събота, 16 ноември, ще може да се срещнете и поговорите с хората, които създават зеленото сирене от Черни Вит, уникалния колбас нафпавок от Горно Драглище и млечните продукти от каракачанска овца.

В 17:15 ч. започва дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food. Йоланта Делибозова от популярния кулинарен блог Вкусно с Йоли и телевизионното предаване „Домашни рецепти с Йоли“ ще представи своите вкусни кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти. Дегустацията ще бъде придружена с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.

Slow Food в България е организацията, която се бори за запазването на родните традиционни производства на храна. Мотото на Slow Food e Добра, чиста и честна храна и с тези думи последователите на идеята от над 150 държави се опитват да реабилитират дребните фермери като пазители на нашето бъдещо благоденствие, както и да запазят изчезващото агро-биоразнообразие от местни растителни сортове, животински породи и най-разнообразни хранителни продукти.

Билети за дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food може да купите на vintageclub.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност