Български вкусове и Slow Food на DiVino.Taste 2013
Виното и храната са били винаги свързани и затова едни от най-активни производители от Slow Food България ще гостуват на DiVino.Taste.
През цялата събота, 16 ноември, ще може да се срещнете и поговорите с хората, които създават зеленото сирене от Черни Вит, уникалния колбас нафпавок от Горно Драглище и млечните продукти от каракачанска овца.
В 17:15 ч. започва дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food. Йоланта Делибозова от популярния кулинарен блог Вкусно с Йоли и телевизионното предаване „Домашни рецепти с Йоли“ ще представи своите вкусни кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти. Дегустацията ще бъде придружена с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.
Slow Food в България е организацията, която се бори за запазването на родните традиционни производства на храна. Мотото на Slow Food e Добра, чиста и честна храна и с тези думи последователите на идеята от над 150 държави се опитват да реабилитират дребните фермери като пазители на нашето бъдещо благоденствие, както и да запазят изчезващото агро-биоразнообразие от местни растителни сортове, животински породи и най-разнообразни хранителни продукти.
Билети за дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food може да купите на vintageclub.bg.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook