Close search

Безценната сила на суперплодовете

Безценната сила на суперплодовете Безценната сила на суперплодовете Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Плодовете са естествени, свежи и много вкусни. Всички ги харесват, но някои просто са по-добри от други – притежават скрита сила, която ги прави особено ценни.

Суперплодовете завладяха менюто и сърцата на активните хора, защото са лесен, вкусен и бърз начин да си осигурим енергия, без да губим форма и да съхраним младостта си.

Защо са супер? Защото са много по-богати на биологично активни вещества и имат забележителни хранителни качества. Отличен естествен източник са на пробиотични разтворими фибри и витамини с антиоксидантна активност - витамин А, витамин С и витамин Е, Омега-3.

Златно правило е, че за здраве и красота трябва да се храним балансирано с 5 до 10 порции дневно плодове и зеленчуци в различни цветове.

При суперплодовете оптималният дневен прием може да е по-малък, тъй като една доза от тях се равнява на 2 до 3 дози традиционни плодове. Най-популярните суперплодчета са всички видове боровинки, арония, асай, гуава, годжи бери, киви, личи, нар, папая, манго, драконов плод, морски зърнастец. Те могат да бъдат включени в ежедневното меню под формата на студени кремове, приготвени с пресни или замразени плодове, в комбинация с кисело мляко, в зърнени закуски, в салати или сосове за основни ястия и вкусни десерти.

Източник: manager.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност