Домашна пица, свежа салата и много кулинарни изкушения
Едва ли има човек, който да не е опитвал пица. Любимо ястие на много хора по цял свят, пицата отдавна присъства и в нашето меню.
Искате у дома да правите пица като професионалист? Курсовете на Kulinaria.bg съвместно FPI Hotels & Resort ще ви разкрият тънкостите при приготвянето на пица, като лично ще приготвите няколко вида пица, здравословна салата от елда с риба тон и изкушаващи десерти...
И без да се бавим влизаме в кухнята на "Arena di Serdica Residence Hotel" и запретваме ръкави в приготовлението на пица, както и още няколко вкусни рецепти изненада.
С помощта на шеф-готвач Христо Пенчев и главният редактор на Kulinaria.bg инж. Нина Тодорова на курса ни по Домашна пица, курсистите научиха тънкостите за приготвяне на тесто за пица, как и каква плънка да съчетаят за по-добър вкус.
С какво е добре да овкусим доматения сос за пица Campese, както и с какви зеленчуци да съчетаем вегетарианска пица, когато ползваме консервирани кисели краставички Bonduelle, сладка царевицана зърна Bonduelle и сладък зелен грах Bonduelle.
*Рецептата за Домашна вегетарианска пица може да видите тук.
Обсъдихме й как при печене тесотот да не се "наддига" от тавичката.
*Рецептата за Домашна пица с прошуто и моцарела може да видите тук.
*Рецептата за Домашна пица с луканка и кренвирши може да видите тук.
Също така приготвихме свежа салата от рукола с магданоз, зехтин Del Alma овкусен с босилек, вкусна риба тон Ocean, здравословна елда и нарязани на кубчета пресни домати.
*Рецептата за Салата от елда с риба тон може да видите тук.
Освен това и как да си приготвим сочни захаросани ябълки с нежен крем от маскарпоне.
*Рецептата за Захаросани ябълки с крем маскарпоне може да видите тук.
Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.
А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове - освен за Домашна пица. Може да се потопите в магията на Риба и морски дарове, свежеста на Пролетните рецепти, Готвене със суперхрани, Домашната паста и още много, много вкусотии - запишете се още сега тук.
В края на курса всеки курсист получи грамота и подаръци от Алта България и Bonduelle.
Снимки: Александър Карагеоргиев и Нина Тодорова, Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook