Close search

Калоферче за прочистване на кръвта и още куп заболявания

Калоферче за прочистване на кръвта и още куп заболявания Калоферче за прочистване на кръвта и още куп заболявания Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Калоферчето, наричано още балсамна хризантема или турта се разпознава лесно по силния си специфичен аромат (смес от аромата на джоджен и лимони) и дребните си жълти цветчета.

Обикновено у нас се отглежда като градинско цвете. В Централна Европа обаче, листата му, докато са все още пресни, се ползват в кулинарията, предимно като подправки за супи.

Събирането на тази билка се прави докато е в период на цъфтеж. Изрязват се стъблата на билката и се правят на връзки. Докато се суши, билката трябва да бъде далеко от досега на слънце, както и на проветриво място.

Чудодейната билка калоферче, действа като апетитовъзбуждащо средство. Влиза в състава на много чайове, създадени за прочистване на кръвта

Употребата му се препоръчва и при миома на матката. Помага също и при лечението на кисти и мастопатия

За външно приложение е много ефикасен лек при хемороиди. Лекува и симптомите на ревматизъм. В миналото билката калоферче се е използвала за очистване от глисти и при други стомашни паразити.

Отварата от чудотворната билка калоферче се прави лесно. Трябва само да оставите две щипки от нея да покиснат за около десетина минутки в 300 мл предварително сгорещена вода. След като я прецедите, от нея се приемат по 120 мл, на гладно, по три пъти дневно.

За да си приготвите лек за хемороиди с негова помощ, вземете един или два изсушени стръка. След като ги стриете добре, почти до получаването на прах, смесете равни количества от него, бял восък и боров вазелин. Объркайте ги хубаво и нанасяйте всяка вечер, до получаване на очаквания ефект.

С приема на билка калоферче трябва да сте внимателни. По – големите дози от него, могат да се окажат токсични за организма ви. Следете стриктно рецептите. Ако се колебаете как и колко от билката да използвате, посетете фитолог, съветват от bilka.info.

Снимка: wikipedia.org

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност