Close search

Още ползи от алоето

Още ползи от алоето Още ползи от алоето Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Алоето е богато е на магнезиев лактат, който действа като антихистамин, спомага срещу болни синуси. 

Освен това сокът от алое вера е много полезен за лечение на чревни проблеми, защото съдържа големи количества вещества, които имат противовъзпалителни свойства.

Ако консумирате редовно сок от алоето може да предотвратите сериозни възпаления в организма си, като артрит, ревматизъм, възпаление на очите и ушите. 

Прясно приготвеният гел може да реши проблемите ви с боли в мускулите и ставите, като третирате редовно засегнатото място. 

При проблеми с храносмилатерлния тракт, използвайте сок от алое всекидневно. По този начин ще стабилизирате алкалните нива в организма ви. Освен това притежава и слабителен ефект.
Ало вера поддържа чудесно нивата на лошия холестерол в кръвта ви, като намалява триглицеридите и повишава нивата на добрия холестерол в организма ви. 

Ако искате да отслабне здравословно и правилно, може да употребявате гел или сок от алое. Спомага за стабилизирането на метаболизма, намалява нивата на липидите и помага за изгряне на мазнините.
Алое верата е много препоръчително за хора, страдащи от диабет, защото регулира нивата на кръвната захар.

Действа подобряващо на устната хигиена, а също така лекува възпаленията и афтите в устната кухина.
Притежава тонизиращо действие и премахва токсините в организма.

Примерна рецепта за консумация на алое вера: 

2 с.л. гел или сок от ало вера, разтворени в една чаша вода. Приемайте редовно сутрин преди закуска. Със същата смес може да измиете и очите си ако имате зачервяване или дразнение.

Алоето съдържа големи количества антиракови вещества, които ще ви предпазят срещу туморни и ракови образувания .

Редовният прием на сок от алое ще ви достави на организма нужните количества аминокиселини.Високото му съдържание на витамини повишава имунната ви система. По този начин изграждате естествен начин за борба с възпаленията и болестите.

А най-доброто природно и естествено лечение за хора, страдащи редовно от настинка, кашлица, грип, запушен нос или други респираторни проблеми е сокът от алоето.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност