Това за закуска? Не!
Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. Но това, което си избираме да хапнем, може да доведе до не толкова добър остатък на деня.
Пълноценната и здравословна закуска може да намали риска от заболяване от рак и диабет. Това са храните, които не трябва да консумирате сутрин:
Бекон, шунка и наденица:
Преработеното месо има нитрати, които причиняват рак на дебелото черво. Избягването на нитратите е едно от нещата, които намаляват риска от ракови заболявани, това обяви след обстойни изследвания "Института за изследване на рак".
Захаросани зърнени култури и/или храни:
Няма как да разграничите вредните храни и сладкият корнфлейкс.След тяхната консумация кръвната захар рязко се вдига, а след това също толкова бързо спада. А това от своя страна довежда до шок в организма. Все пак не искате енергията ви да се изпари още в началото на деня.
Вместо тези храни, изберете такива с високо съдържание на фибри и протеини. Може да добавите към сутрешното си меню ленено семе или орехи, които съдържат много фибри и протеини.
Готови палачинки, сиропирани с кленов или друг сироп:
Докато естествените сиропи и сладка, приготвени от "истински" плодове, съдържат здравословен подсладител и са полезни, то тези, които широко се разпространяват по пазара, съдържат фруктозово-царевичен сироп.
Подсладител, който се извлича от царевица, присъства в повечето пакетирани и преработени храни. Високото съдържание на царевичен сироп и фруктоза може да доведе до затлъстяване и висцерална мастна тъкан, която се съхранява между органите. Тази мазнина е карциногенна.
Според много проучвания именно този сироп - фруктозно-царевичният, е причинител на все повече диабет сред хората, както и сред децата и подрастващите.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook