Бамя с домати
Продукти
- черен пипер
- 500 г бамя
- сол
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. вода
- 2 домата
- магданоз
Начин на приготвяне
1. Лукът нарязваме на ивици, бамята се почиства и я нарязваме на парченца по 2 см. Доматите се обелват и нарязват на кубчета.
2. В дълбок съд нагряваме мазнината. Добавяме лук, чесън и задушаваме за 3 мин. Добавяме куркумата и червения пипер. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2 мин. Добавяме бамята и готвим докато омекне.
3. Добавяме нарязаните домати и оставяме да ври на слаб огън още 15-20 мин. Добавяме сол и черен пипер. Поръсваме с нарязан на ситно магданоз
Гювеч от пресни зеленчуци
1. Нарязваме чушките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме и нарязваме картофите и лука на кубчета. 2...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook