Бисквитена торта с маскарпоне и портокали
Продукти
- 80 г орехи
- 1 к.ч. прясно мляко
- 3 портокала
- 100 мл. течна сметана
- 4 с.л. кондензирано мляко
- 250 г сирене "маскарпоне"
- 200 г обикновени бисквити
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме маскарпонето с миксер.
- Прибавяме кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана.
- Разбъркваме внимателно с дървена лъжица и получения крем оставяме настрани.
- Почистваме и нарязваме портокалите.
- Кипваме прясното мляко и докато е горещо започваме реденето на тортата:
- Потапяме бисквитите една по една за секунди в горещото мляко и ги редим в тавичка.
- Щом дъното й се покрие, изсипваме малко от крема и заглаждаме с лъжица. Отгоре подреждаме равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
- Редим тортата до изчерпване на продуктите, като е важно да завършим с крем.
- Поръсваме обилно със счуканите орехи и оставяме в хладилник да стегне за една нощ.
Яйца по панагюрски с кисело мляко
В тенджера загряваме водата, заедно с малко сол и о...
Картофи соте
Обелваме, измиваме и сваряваме картофите в посолена вода. Прибавяме чесъна и солта, и разбъркваме доб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook