Бисквитки с овесени ядки и годжи бери
Продукти
- 60 г годжи бери
- 2 г сол
- 240 г овесени ядки
- 1 ч.л. сода
- 105 г брашно
- 1 ч.л. ванилия
- 1 яйце
- 1 ч.ч. захар
- 170 г масло на стайна температура
Начин на приготвяне
- Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесените ядки да се запекат за 8 минути, докато пуснат аромат (на 170 градуса).
- В купа разбиваме маслото и захарта до кремообразна и гладка смес (около 2-3 минути). Добавяме яйцето и екстракта от ванилия и разбъркваме до хомогенност.
- В отделна купа смесваме брашното, содата и солта.
- Добавяме сухата смес към течната и разбъркваме, колкото брашното да се поеме. Добавяме овесените ядки и годжи берито, и разбъркваме леко.
- С влажни ръце оформяме по-големи бисквитки. Подреждаме ги в тава и печем около 20 минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата.
- Оставяме бисквитките за няколко минути в тавата преди да ги прехвърлим в купа.
Крем супа от тиква с джинджифил и пармезан
Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекв...
Салата от чери домати с краставици и червен лук
Измиваме и нарязваме доматите. Поставяме ги в купа....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook