Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне
Продукти
- 450 г сирене "маскарпоне"
- 150 г сирене "рикота"
- 200 г обикновени бисквити
- 100 г масло
- 5 яйца
- 250 г захар
- 100 г ягоди , пасирани
- За гарниране:
- 100 г крем сирене
- 10 с.л. захарен сироп
- 200 г ягоди
Начин на приготвяне
- За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди.
- За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме пасираните ягоди, яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес.
- Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.
- За гарниране: В купа смесваме и разбъркваме го хомогенност крем сиренето със захарния сироп. Почистваме, измиваме и нарязваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп.
- Върху вече изпечения блат с помощта на шприц поставяме от получения крем и поставяме ягодите. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час.
- Сервираме.
Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок
Измиваме и подсушаваме добре агнешкото месо. Втрива...
Зелена салата с фета сирене и риган
Измиваме добре зелената салата и я накъсваме или на...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook