Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок
Продукти
- зехтин
- 2 стръгчета розмарин
- 0,5 връзка магданоз
- 5 г джоджен
- 5 г черен пипер
- морска сол на вкус
- 0,5 връзка пресен лук
- 4 скилидки чесън
- 200 г аспержи
- 200 г домати
- 4 бр. артишок
- 600 г спанак
- 1 бр агнешка плешка
- 5 г червен пипер
- масло
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме добре агнешкото месо. Втриваме го хубаво с червения пипер, черния пипер, джоджена, мащаерката и розмарина. Отгорв накъсваме на парченца маслото.
- Добававяме целите главички чесън (необелени) и поръсваме с морската сол.
- Намокряме и намачкваме добре хартия за печене и в нея увиваме добре агнешката плешка. Отгоре покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята на 100 градуса фурна. Печем 12 часа.
- След като агнето се опече и поомекне, се развива от фолито и се запича за още около 10-15 минути (докато кожичката му стане хрупкава).
- За гарнитурата почистваме, измиваме и нарязваме спанака. По желание добавяме малко н арязан чесън чесън. Към спанака добавяме и нарязаните пресен лук и домати.
- Пресните - аспержи измиваме и отстраняваме връхчетата им. Бланшираме ги за 2 минути във вряща вода. Артишокът също измиваме, почистваме и бланшираме, но за 15-30 минути (в зависимост от артишока). След бланширането ги потапяме в ледена вода за да спрем процеса на готвене.
- В нагорещен със зехтин тиган добавяме продуктите и ги задушаваме, докато спанакът омекне (но остане свеж). Овкусяваме с малко сол и ситно нарязан магданоз. Снемаме от котлона.
- Вече готовото месо сервираме с топлата гарнитура.
Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове
Приготвяме крема като в купа рабъркваме добре всичк...
Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне
За блата: разтопяваме масло, към което добавяме нат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook