Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове
Продукти
- 10 мл ликьор "Бейлис"
- 20 мл нес кафе
- 380 мл прясно мляко
- 600 г бисквити
- 200 г захар
- 10 яйца
- 10 г желатин
- 400 г течен шоколад
- 500 г маскарпоне
- 500 г заквасена сметана
- ягоди
Начин на приготвяне
- Приготвяме крема като в купа рабъркваме добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделяме го на две равни части, като в едната добавяме и разбъркваме шоколада до хомогенна смес.
- Затопляме прясното мляко заедно с нес кафето и започваме да топим бисквитките, като ги подреждаме на дъното на тава.
- След като наредим 1 ред бисквитки, изсипваме и разпределяме шоколадовия крем.
- Следва отново ред с бисквитки. След това изсипваме и разпределяме белия крем.
- Украсяваме с натрошени бисквитки (ако са ни останали), по желание добавяме и шоколадови стърготини. Оставяме в хладилник за 12 часа да се "стегне".
- Преди сервиране гарнираме с нарязани пресни ягоди.
Свежа салата с пролетни зеленчуци, джинджифил и лайм
Почистваме, измиваме и накъсваме салатите. Поставям...
Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок
Измиваме и подсушаваме добре агнешкото месо. Втрива...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook