Домашни питки
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното, маята, солта и захарта. Добавяме олиото и месим, докато се поеме изцяло.
- Тестото става леко ронливо, но при притискане приема форма.
- Добавяме водата и месим до твърдо тесто. Оставяме да престои около 40 минути на топло. След това отново леко замесваме.
- От тестото оформяме малки топченца - с големина по избор. Нареждаме ги в намаслена тава и печем на 180 градуса, за около 30 минути.
Крем супа от киселец с лапад и коприва
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото, ...
Сандвич с прошуто
Намазваме две от филиите с маслото.Нарязваме кашкавала на две и го поставяме върху филиите с маслото....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook