Крем супа от киселец с лапад и коприва
Продукти
- 1 ч.ч. прясно мляко
- сол на вкус
- 1 литър вода
- 60 г масло
- 2 картофа
- 1 връзка пресен лук
- 50 г коприва
- 20 листа лапад
- 250 г киселец
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото, в тенджера.
- Добавяме водата и нарязаните картофи.
- След като картофите се сварят, добавяме и нарязаните на едро киселец, лапад и коприва, предварително измити и почистени.
- Варим докато продуктите омекнат, добавяме сол на вкус и пасираме всички зеленчуци до получаване на еднородна смес.
- Накрая добавяме млякото и връщаме супата отново на котлона, докато заври.
- Супата сервираме с препечени филийки или крутони.
Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос
Втриваме подправките в месото и го завиваме на руло...
Домашни питки
Смесваме брашното, маята, солта и захарта. Добавяме олиото и месим, докато се поеме изцяло. Тестото с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook