Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос
от общо
127 гласа
Време: 4 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1
Ниво: професионално
Порции: 1
Продукти
- 1 щипка мащерка
- 1 щипка канела
- 1 щипка черен пипер
- сол
- 300 г свинска плешка или бут, обезкостен
- 1 щипка розмарин
- за пюрето:
- канела на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- кориандър на вкус
- 20 г масло
- 1 ябълка средно голяма
- 200 г моркови
- за соса:
- 20 мл. червено вино
- 1 с.л. сладко от боровинки
Начин на приготвяне
- Втриваме подправките в месото и го завиваме на руло. Връзваме го с конец.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
- Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета.
- За соса: В тиган слагаме виното и сладкото от боровинки. Редуцираме.
- За пюрето: Сваряваме морковите и ги пасираме. Овкусяваме с маслото и подправките.
- Почистваме и нарязваме ябълката на ситно, добавяме към пюрето и разбъркваме.
* Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.
Крем супа от киселец с лапад и коприва
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook