Двойно шоколадов брауниз с киноа
Продукти
Начин на приготвяне
- Накисваме черешите в топла вода за най-малко един час.
- Загряваме фурната на 200 градуса и намазваме подходяща тава с маслото.
- В голяма купа разбъркваме брашното, какаото на прах, солта и пудрата захар. Оставяме настрана.
- Маслото и шоколада поставяме на водна баня в малка тенджера, и оставяме на слаб огън, докато не стане напълно гладка и еднородна смес.
- След това снемаме от котлона и разбъркваме добре, като добавяме ванилията. Оставяме настрана.
- В мискер на средна скорост разбиваме яйцата и захарта за около 3 минути, докато станат бледи на цвят. Намаляме скоростта и изсипваме 1/4 от сухите съставки. Добавяме 1/3 от вече готовата смес със шоколада и маслото, и разбиваме.
- Повтаряме, докато от всички продукти се получи еднородна смес. Изключваме мискера и сгъваме люспите на киноата на ръка. Изцеждаме черешите.
- Изсипваме тестото в тава и разстиламе равномерно с помощта на шпатула.
- Печем около 30 минути. Охлаждаме на стайна температура за поне 45 минути преди разрязване.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко пудра захар.
Кекс от нишесте с ягоди
Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.Прибавяме нишестето с ра...
Печена ципура с билки
Почистваме добре рибата. Измиваме и подсушаваме.Намазваме рибата със зехтин от всички страни и я слаг...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook