Close search

Джинджифилови коледни сладки

3.9
от общо 142 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Джинджифилови коледни сладки photo-credit Вкусни Коледни сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.

3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.

4. След като тестото е готово, го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната.

4 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Цветните боички можете да купите от специализираните сладкарски магазини или готовите тубички с декоративни боички на Д-р Йоткер.

  2. Small
    Анонимен

    от къде мга да купя тези цветни”боички” за украсата

  3. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Яйцето се слага в брашното

  4. Small
    Анонимен

    А яйцето кога се слага?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност