Мариновани печени ребра
Продукти
- 2 скилидки чесън
- 1 парче пресен джинджифил
- 1 люта чушка
- черен пипер
- сол
- зехтин
- 1,5 кг свински ребра
- 150 мл ябълков сок
- 100 мл винен оцет
- 2 с.л. кетчуп
- 1 с.л. горчица
- 100 мл соев сос
- 100 гр кафява захар
Начин на приготвяне
1. Приготвяме марината от накълцана люта чушка, без семената, обелен и настърган джинджифил, счукан чесън, ябълков сок, оцет, кетчуп, горчица, соев сос и кафявата захар. Поставяме на котлона, докато заври и захарта се разтвори и сместта започне да се сгъстява, около 10-15 мин.
2. Осоляваме ребрата със сол и черен пипер и малко зехтин. Натриваме ребрата с маринатата и ги поставяме в голяма тава за печене. Покриваме ги с фолио и печем около 30 мин. на 180 градуса. Сваляме фолиото и ги намазваме отново.
3. Печем без фолио още около 20 мин. до готовност на месото. Нарязваме ги и сервираме със зелена салата.
Класически щолен
1. Разтваряме маята в малко затоплено мляко с щипка захар и малко брашно. Изчакваме да удвои обема си...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook