Фетучини с брюкселско зеле
Продукти
- 1 ч.ч. вода
- сол на вкус
- 2 скилидки чесън накълцани на ситно
- 140 г брюкселско зеле нарязана на едро
- 350 г фетучини
- 2 с.л. зехтин
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. масло
- 20 г кедрови ядки по желание
Начин на приготвяне
- Сваряваме фетучините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
- Междувременно нарязваме и запържваме леко зелето заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 3-4 минути.
- Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме фетучините и маслото, и разбъркваме.
- Сервираме ястието веднага, по желание, поръсено с кедрови ядки.
Яхния от леща с боб
Почистваме, измиваме и накисваме лещата и боба в студена вода за около час-два. (Може да ги залеем с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook