Фритата с тиквички
Продукти
- черен пипер на вкус
- 1 к.л. хималайска сол
- 3 с.л. зехтин
- 5 яйца
- 4 тиквички
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
Начин на приготвяне
- Лукът се запържва за 5 минути на висока температура в зехтин докато омекне, но без да променя цвета си.
- Добавят се тиквичките и чушките, нарязани на парченца, поръсва се със сол и пипер и се готви за около 8-10 минути на средна температура, докато тиквичките омекнат и се карамелизират.
- Яйцата се разбиват отделно, поръсват се с малко сол и пипер и се слагат в тигана, така че да се разположат равномерно навсякъде между тиквичките.
- Готви се до готовност на яйцата.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook