Хумус със зелени маслини
здравословно
от общо
127 гласа
Време: 10
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 1 лимон
- 2 скилидки чесън
- 50 г зелени маслини
- сушен копър
- розмарин
- черен пипер
- сол
- 80 мл зехтин
- 400 г сварен нахут
Начин на приготвяне
1. В дълбока купа слагаме сварения нахут. Може да ползваме и сварен от консерва. Отделяме 2 супени лъжици от целите зърна нахут.
2. Добавяме подправките, счуканите скилидки чесън и започваме да пасираме с пасатора, като на тънка струйка наливаме зехтина, със сока на прясно изцедения лимон.
3. Пасираме до хомогенна смес. Добавяме целите зърна сварен нахут и разбъркваме. Нарязваме зелените маслини на кръгчета. Сервираме в купички, като декорираме с маслините и поливаме с малко зехтин и поръсваме с копър и стръкче розмарин.
Телешко Black Angus със зеленчуци на тиган
1. Нарязваме месото на жулиени и го мариноваме за о...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
While you’re any of the lucky enough choices, it comes evidently, while capture the fancy of the particular coveted by ly folks other useful you you meet may possibly well have hard times this particular problem. pre owned awnings toca si esarfa absolvire