Италианска сватбена супа
от общо
126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- настърган пармезан
- 6 чаши пилешки бульон
- 0,5 ч.л. изсушен босилек
- 0,5 ч.л. лук на прах
- 1 с.л. пармезан
- 2 с.л. галета
- 2 чаши нарязан спанак
- 1 яйце
- 1 ситно нарязан морков
- 0,5 чаша паста орзо
- 500 гр телешка кайма
Начин на приготвяне
1. В средно голяма купа разбъркваме каймата, яйцето, галета, пармезан, босилек и лук на прах
2. Оформяме топчета от каймата. В голяма тенджера слагаме бульона да заври, добавяме ситно нарязаните моркови и спанак и пастата. По желание може да запържим леко кюфтенцата в зехтин или да ги добавим направо в бульона. Варим до готовност.
3. Разбъркваме често, за да се избегне залепване. Сервираме супата поръсена с пармезан.
Спагети Ал Неро ди Сепия
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.2. И...
Тосканска супа
1. Обелваме наденицата и я нарязваме на парченца. Задушаваме ситно нарязания лук и добавяме наденицат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook