Канелони със сирене и спанак
Продукти
- За плънката:
- пипер
- сол
- 0,5 глава лук
- 100 г спанак замразен
- 100 г пармезан настърган
- 400 г сирене "рикота"
- 1 пак. канелони "Барила"
- За соса Бешамел:
- 50 г масло
- 0,5 литър прясно мляко топло
- 50 г брашно
Начин на приготвяне
- Задушаваме ситно нарязания лук заедно със спанака, добавяме и сиренето Рикота. Сваляме от котлона и добавяме 50 грама от пармезана, сол и пипер на вкус.
- Пълним канелоните със шприц или дълга лъжица.
- За соса: запържваме брашното в масло и добавяме топлото мляко. Бъркаме енергично с тел, за да не се образуват бучки. Ако се налага използваме и пасатор, за да постигнем хомогенна смес.
- Намазваме тавичка с масло, разстиламе сос на дъното и нареждаме канелоните. Покриваме ги с още сос Бешамел и поръсваме с останалите 50 г пармезан.
- Печем около 30-40 минути, на 190 градуса с вентилатор. След като се зачерви изваждаме и изчакваме 10 минути преди сервиране.
Сладко от круши
Измиваме, подсушаваме, обелваме и нарязваме крушите на парчеца, като отстраняваме семките.Поставяме г...
Ципура на скара
Изчистваме ципурата от люспите.Поливаме я със зехтинa, осолявяме добре и я слагаме на скарата.Вече го...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook