Картофена крем супа с рукола
Продукти
- 5 картофа
- 80 г рукола
- 250 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. розмарин
- 2 моркова
- 2 бульона пилешки
- 1 пак. краве масло
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, пилешките бульони и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време слагаме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Измиваме и пасираме руколата. Добавяме я към супата. Разбъркваме добре.
- Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и крутони.
Крем супа от тиква с нар
Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме ...
Крем супа с фъстъци
Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.Добавяме почистените и наря...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook