Крем супа от грах и картофи
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 45 г масло
- 220 мл прясно мляко
- 1 глава лук , нарязан
- 300 г картофи
- 320 г грах от консерва
Начин на приготвяне
- Грахът се бланшира за 2-3 минути в подсолена вряла вода.
- Лукът и копърът се задушават за няколко минути в маслото и малко вода.
- Картофите се обелват, сваряват се и се смесват с останалите зеленчуци.
- Към тях се добавя прясното мляко и се оставя още 5 минути на котлона.
- Овкусява се със сол и черен пипер и се пасира.
- Сервира се с крутони.
Свински шишчета с червени чушки, лук и ракия
Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook