Свински шишчета с червени чушки, лук и ракия
Продукти
- 3 червени чушки
- 3 глави лук
- 1 кг свински бут , обезкостен
- за маринатата:
- 1 щипка джинджифил
- 1 щипка кимион
- 1 щипка черен пипер
- 1 ч.л. соев сос
- 2 с.л. ракия
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки.
- Продуктите за маринатата се смесват и в тях се овалва нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника.
- Червените чушки и лук се нарязват на парчета.
- На дървени шишчета се редят парче месо, червена чушка, лук, докато се нареди шишчето.
- Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се запекат от всички страни.
- Сервират се с гарнитура от свежа салата.
Доматена крем супа с чесън и босилек
В дълбока тенджера запържете нарязания на ситно чес...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook