Месно-зеленчукови шишчета с домати
от общо
126 глас
Време: 140
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- зехтин
- мащерка
- половин супена лъжица чесън на прах
- половин лимон
- pозмарин
- 2 червени и жълти чушки
- 2 тиквички
- 1 кг пилешки гърди
- 200 г мини домати
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешките гърди на кубчета, овкусяваме ги със сол и пипер, добавяме малко лимонов сок, чесън на прах, розмарин и мащерка. Оставяме да постоят в хладилник с подправките за 2 часа.
2. Нарязваме на парченца тиквичките и чушките. След това оформяме шишчетата, редуваме парченца пилешко, мини домати и зеленчуците. Намазваме ги с кухненска четка със зехтина и ги изпечаме на скара, докато станат златисто кафяви.
Свински карета с мащерка и бяло вино
1. Нарязваме каретата и ги мариноваме със сол, чере...
1 Коментар
Аз шишчетата ги правя на газовото барбекю и използвам тази стойка https://bbqmasters.eu/product/folding-kebab-rack .Стават невероятно вкусни!Рецептата изглежда лесна и ще станат вкусни на барбекюто.