Крем супа с диви гъби
Продукти
- 700 г диви гъби
- 1 глава праз лук (само бялата част)
- 1 глава лук кромид
- 1 литър бульон зеленчуков
- 1 картоф , нарязан на малки кубчета
- 1 с.л. цедено кисело мляко или сметана
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите, праз лука и кромид лука и ги задушаваме заедно с маслото.
- Добавяме бульона и оставяме да ври за около 25 минути на слаб огън.
- Отделно сваряваме картофените кубчета.
- Пасираме задушените зеленчуци заедно с картофите, докато не се получи гладка хомогенна смес.
- Сервираме супата топла, гарнирана с лъжица цедено кисело мляко или сметана.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook