Лаврак на скара с френски сос
Продукти
- 50 г краве масло
- 4 бр. лаврак , филе
- за соса:
- 0,5 лимон
- 2 ч.л. каперси
- 100 г чери домати , ситно нарязани
- 1 кромид лук , ситно нарязан
- 100 мл зехтин , екстра върджин
- 1 босилек
- 1 глава зелен лук , ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Поставяме върху грил тиган лист алуминиево фолио и леко го намазваме с масло. Намазваме филетата също с масло и ги поставяме върху фолиото, така че кожата да остане отгоре.
- Печем рибата на силен огън, по 5-7 минути от всяка страна, докато придобият кафяв цвят.
- Слагаме доматите и лука в тиган с каперсите, лимоновия сок и зехтина.
- Стопляме сместа за около две минути и добавяме листата босилек.
- С помощта на лъжица за риба преместваме филетата в затоплени чинии и поливаме с получения сос.
- По желание, сервираме със задушени или печени картофи. Добавяме останалия босилек и зелен лук.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook