Лазаня със спанак, сирене и кашкавал
Продукти
- 1 ч.ч. домати , нарязани на ситно (консерва или пресни)
- 2 ч.ч. кашкавал , настърган
- 1 ч.ч. сирене , натрошено
- 1 глава лук
- 500 г спанак
- 0,5 кутия кори за лазаня
- 1 к.л. захар
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 щипка индийско орехче
- 3 с. л. зехтин
- 3 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне
- Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината, добавя се измитият и нарязан спанак. Когато и той поомекне, се добавят доматите и подправките и сместа се оставя да поври, докато се сгъсти. Отстранява се от огъня и като поизстине, се добавят сиренето и половината от кашкавала.
- Корите се сваряват в подсолена вода до полуготовност. В правоъгълна тава се редят на пластове кори и плънка, като се завършва с кори.
- Прави се заливка от яйцата и млякото (при нужда се добавя малко вода), с която се залива лазанята.
- Запича се на 200 градуса, докато стегне заливката, след което се поръсва с останалия кашкавал и се допича до зачервяване.
Домашни курабийки с фъстъчено масло
Пресяваме брашното. Разбиваме останалите продукти, ...
Пълнена пуйка с кайма
Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се ка...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook