Мексиканско бурито
от общо
128 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бира
Продукти
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 100 г червен боб
- 50 г царевица
- 300 г телешка кайма
- 4 питки за бурито
- риган
- зехтин
- сол
- черен пипер
- 2 домата
- 4 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне
1. Задушаваме намачканите скилидки чесън и нарязания на дребно кромид лук, с малко зехтин, сол.
2. Добавяме каймата и запържваме до златисто. Малко преди да е готова, добавяме сварената царевица, сварения червения боб и обелените и нарязани на кубчета домати.
3. Добавяме риган и черен пипер на вкус. На тигана запичаме питките от двете страни.
4. Сервираме като върху всяка питка поръсваме настъргания кашкавал, плънката и завиваме плътно като палачнка.
5. Поръсваме с майонеза и със ситно нарязан магданоз по желание. Можем да добавим и сос Табаско.
Ябълков сладкиш с бадеми
1. Разбиваме яйцата със захарта, ванилията, докато получим пяна.2. Прибавяме олиото, водата, пресятот...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook