Мусака с тиквички и патладжан
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- 10 г риган
- 1 връзка магданоз
- 3 стръка копър
- 2 скилидки чесън
- 2 глави лук
- брашно за овалване
- 3 домата
- 3 чушки
- 4 картофа
- 3 тиквички
- 2 патладжана
- 1 кг. кайма
- за заливката:
- 1 кофичка кисело мляко
- 3 яйца
- 1 с.л. брашно
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Задушаваме каймата в малко олио и добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме картофите на тънки кръгчета и ги подреждаме в намаслена тава. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме тиквичките, овалваме ги в брашно и ги нареждаме върху картофите. Поръсваме сол на вкус.
- Почистваме и нарязваме магданоза и копъра. Смесваме ги с каймата и ги изсипваме върху тиквичките.
- Почистваме патладжаните и ги слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Изцеждаме ги, нарязваме ги и ги овалваме в малко брашно. Нареждаме ги върху каймата и посоляваме.
- Измиваме и нарязваме чушките и доматите. Нареждаме ги върху патладжана. Посоляваме.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 2 часа и 30 минути.
- През това време приготвяме заливката, като в голяма купа смесваме всичките продукти и разбиваме добре.
- Изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката. Запичаме до златисто.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко зелен лук и гарнираме с кисело мляко.
Пица "Пеперони"
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.Нарязваме салама, маслините и ...
Шейк от манго
Почистваме, нарязваме и пюрираме в блендер мангото заедно с млякото и сока, до гладкост.На дъното на ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook