Пълнена агнешка плешка
Ниво: лесно
Порции: 5
Продукти
- магданоз
- 2 с.л. стафиди
- 2 сурови яйца
- 2 сварени яйца
- черен пипер
- агнешки черен дроб
- сол
- 0 ч.ч. ориз
- 5 с.л. олио
- 6 стръка зелен лук
- 1 агнешка плешка
Начин на приготвяне
1. Правим дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
2. Запържваме леко нарязания пресен лук и олиото. Прибавяме половин чаша ориз и също го запържваме. Поръсваме със сол и черен пипер, след което наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме го на слаб огън, докато ориза набъбне.
3. Сваляме от огъня и добавяме ситно нарязан сварен черен дроб, 2 ситно нарязани сварени яйца, 2 сурови яйца, 2 лъжици стафиди и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме сместта и напълваме с нея плешката.
4. Зашиваме с конец отвора и слагаме плешката в тавичка. Поливаме с половин чаша мазнина и 1 гореща чаша вода и я печем, покрита с фолио на 180 градуса около 40 мин. След това махаме фолиото и оставаме да се запече добре, като поливаме със соса.
5. Сервираме с гарнитура от зелена салата, плънката и пържени картофи.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook