Паниран цвят на тиквичка
Продукти
- 3 ч.ч. топла вода
- 1 ч.л. морска сол
- 1 ч. прясно сирене рикота
- 2 яйца
- 1 ч.ч. брашно
- 1 глава лук
- 3 с.л. италиански магданоз, босилек, риган, мащерка и градински чай
- 1 ч.л. морска сол
- черен пипер
- 20 цветове на малки пресни тиквички
- 1 ч. зехтин
Начин на приготвяне
1. Смесваме брашното, солта и водата в голяма купа. Оставяме да престои в продължение на 1 час. Добавяме едно яйце преди да започнем да потапяме цветята в тестото.
2. Смесваме яйцата, сиренето рикота, нарязания на ситно лук, подправките, солта и черния пипер.
3. Правим надлъжен прорез на цветовете и премахваме тичинките. С помощта на малка лъжица, поставяме малко количество от плънката в основата на всяко цвете и завъртаме венчелистчетата, така че плънката да остане вътре в цветето.
4. Загряваме мазнината в тиган и потапяме всеки цвят в тестото и го слагаме в тигана. Пържим от 2 до 3 минути до златисто.
5. Изваждаме цветовете върху кухненска хартия и покриваме с хартия отгоре.
6. Сервираме докато ястието е топло.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook