Close search

Панирани лучени кръгчета с брашно и галета

5.0
от общо 126 глас
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Панирани лучени кръгчета с брашно и галета photo-credit Хрупкави лучени кръгчета с брашно и галета

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме брашното, галетата и солта в купа.
  2. Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
  3. Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
  4. Оставяме сместа да "почине" най-малко 30 минути. 
  5. Обелваме лука и го нарязваме на шайби с дебелина 1 см.
  6. Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
  7. Така потопени шайбите ги оставяме за 1 час. 
  8. В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
  9. Отцеждаме лучените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
  10. Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
  11. Изпържените лучени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 
  12. Сервираме веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност