Пържени кюфтета от патладжан
Продукти
- 0,5 връзка магданоз
- 220 г кашкавал , настърган
- 2 яйца
- 2 глави лук
- 3 патладжана
- 6 с.л. прясно мляко
- сол на вкус
- брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- Измиваме, подсушаваме и изпичаме патладжаните.
- Обелваме ги и ги пасираме.
- Към пасираните патладжани прибавяме ситно нарязания лук и магданоз, яйцата, настъргания кашкавал, прясното мляко и брашно, колкото да се получи гъста каша.
- Със супена лъжица загребваме от сместа, оформяме кюфтенца и ги пържим в горещо олио.
- Сервираме със свежа салата.
Печен патладжан с чесън
Изпичаме и обелваме патладжаните. Нарязваме вътрешността. Почистваме и нарязваме чесъна на ситно или ...
Мъфини с ментов крем
В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата, солта, захарта и ванилията....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook