Паста със сос от сметана, бекон и мента
Продукти
- 1 кубче пилешки бульон , което се разтваря в 100 мл вряла вода
- 1 ч.ч. течна висококачествена сметана (за да не се пресече сосът, сметаната трябва да е от нивото на "Президент" и/или по-хубава)
- 500 г бекон
- 1 пак. паста по избор
- 200 мл бяло вино
- 5 листа мента
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. мед
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката.
- Нарязваме и запържваме бекона от двете страни в тиган.
- Отстраняваме го от тигана и го поставяме върху кухненска хартия.
- В същия тиган изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон.
- С дървена лъжица разбъркваме добре (бульонът трябва да намалее до половината). След това добавяме ментата, мащерката, меда, сметаната и сол на вкус. Разбъркваме добре.
- Добавяме бекона и разбъркваме соса.
- Смесваме пастата със соса и сервираме.
Печено телешко с грозде и праскови
Месото се поръсва със сол и пипер, намазва се с мас...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook