Патешко магре с червено цвекло и манго
Продукти
- 100 мл. червено вино
- 2 г агар-агар (текстура)
- 100 г манго
- 100 г цвекло
- 200 г патешко магре
- 2 стръка мащерка
- 45 г мед
- 150 мл. балсамов оцет
- 5 г канела
- 30 г кафява захар
- за захарния сироп:
- 45 мл. вода
- 100 г захар
Начин на приготвяне
- "Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, без мазнина.
- Следва топлинна обработка за 5 минути в затоплена на 180 градуса фурна. Така обработено, нарязваме филето на филии.
- От червеното цвекло и мангото се приготвяме следната гарнитура: Пасираме ги поотделно и ги прецеждаме. Към цвеклото прибавяме червеното вино, кафявата захар и канелата. Кипваме сместа и добавяме агар-агар. Оставяме в хладилник да стегне за 5 минути в подходяща форма. Правим захарен сироп от водата и захарта. Пасираното манго също прецеждаме, добавяме му захарния сироп и агар-агар. Оставяме в хладилник за 5 минути, във форма.
- Аранжираме ястието като започваме от патешкото магре, гарнитурата и сос от редукция на балсамов оцет, мед и мащерка.
Печено сирене "Халуми"
Намазваме сиренето с малко зехтин, поставяме го в тавичка върху хартия за печене.Печем на скара или в...
Микс от салати с авокадо, чипс от червено цвекло и перли от балсамов оцет
Накъсвaме руколата и радичиото. Нарязваме авокадото...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook