Печени пилешки крилца и бутчета със соев сос
Продукти
- 50 г масло на стайна температура
- 20 мл соев сос
- 500 г пилешки бутчета
- 500 г пилешки крилца
- 150 г доматен сос
Начин на приготвяне
- Сложете пилешките крилца заедно с доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
- Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата и бутчетата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.
- Печете на 200 градуса за около 60 мин., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата и бутчетата по-често, за да не загорят. Гответе, докато станат готови.
- Сервирайте с гарнитура по избор.
Зелена салата с чери домати, репички, краставици, радичио и айсберг
Почистваме, измиваме и нарязваме радичиото и накъсв...
Печено пълнено пиле с хляб и розмарин
Измиваме и подсушаваме пилето.Счукваме орехите на с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook