Пилешка супа с праз и гъби
Продукти
- 300 г гъби
- 2 бр праз , тънко нарязан
- 3 с.л. масло
- 4 ч.ч. бульон , пилешки
- 800 г пилешки гърди
- 2 стръка целина
- 1 ябълка , кисела
- 1,4 ч.ч. ябълков оцет
- 1,2 ч.л. мащерка , сушена
- 1,2 ч.ч. течна сметана
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
100 г съдържат:
- 50 калории
- 1 г мазнини
- 4 г протеини
- 3 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Изсипваме пилешкия бульон в дълбока тенджера.
- Изплакваме много добре пилешките гърди със студена вода и ги поставяме в бульона. Оставяме да къкри на слаб огън за около 15-20 минути, докато се сварят. Периодично отстраняваме пяната от бульона и я изхвърляме.
- Изваждаме пилешкото месо в отделен съд, за да се охлади и го накъсваме на малки парченца, а бульона изсипваме в купа, като го прецеждаме през ситна цедка. Почистваме тенджерата с кухненска хартия.
- Използваме същата тенджера и разтапяме маслото на средно висока температура.
- Леко сотираме праза и целината за не повече от десет минути, докато омекнат.
- Добавяме гъбите и пържим още 2-3 минути. След това добавяме ябълките на кубчета и пържим, докато омекнат.
- Връщаме прецедения бульон от пилето в съда със зеленчуците, добавяме ябълковия оцет, сушената мащерка и сметаната. Оставяме ястието да къкри за около 20-30 минути, като съдът е частично покрит с капак.
- След като бульонът и зеленчуците се сварят пасираме сместа, до получаване на еднородна консистенция.
- Добавяме накъсаното пилешко месо. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Загряваме ястието на ниска температура за около десет минути.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана с малко заквасена сметана и резенчета гъби.
Пилешки рулца с аспержи
Нарязяваме пилешките гърди по дължина, така че да получим 8 филийки. Леко ги начукваме, за да изравни...
Здравословен десерт с орехи и банани
Обелваме и нарязваме бананите. Поставяме ги в подхо...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook