Пилешки филенца с прошуто и риган
Продукти
- 400 г пилешко филе
- 4 лентички прошуто
- 15 г брашно
- 25 г масло
- 10 мл зехтин
- 4 листенца риган , пресен
- 2 резена лимон
- 0,5 ч.л. черен пипер
- морска сол на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешките филета на тънки ленти.
- Увиваме ги с фолио и леко ги "разточваме" с точилка.
- Върху всяко парче филе поставяме по резен бекон и лист пресен риган. Забождаме през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана.
- В купичка смесваме брашното със солта и черния пипер, и с тях овалваме месото.
- В сгорещен тиган загряваме маслото и зехтина.
- Пържим от двете страни до образуването на приятно златиста коричка.
- Поставяме ястието в подходяща чиния, гарнираме с резените лимон и сервираме.
Сладко от дюли с канела
Измиваме и настъргваме дюлите.В дълбока тенджера изсипваме водата и захарта. Поставяме ги на котлона ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook