Пилешки крилца на барбекю
Продукти
- 800 г пилешки крилца
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. ракия
- 1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме крилцата.
- Подправяме ги на вкус с подправките и ги мариноваме с ракията и соевия сос за поне 1 час. (Може да ги приготвим и от предната вечер, като след мариноването ги слагаме в хладилника).
- Запалваме барбекюто и печем крилцата от двете страни, като ги мажем с олиото и ги поливаме с останалата марината.
- Готовите крилца слагаме в тенджерка с капак и хубаво я разклащаме.
- Сервираме с много салата според сезона.
Цветни хапки от сирене
Нарязваме на ситно пресния лук, ригана, джоджена, магданоза и чушките. Отделяме настрани малко от зел...
Макарони с лук и кашкавал
Почистваме, нарязваме и запържваме лука в малко зехтин. Готовите макарони поставяме в малка тавичка и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook