Пилешко с бок чой
Продукти
- 50 гр соев сос
- 1 с.л. царевично нишесте
- 100 гр зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. нарязани гъби
- 1 ч.ч. червена чушка
- 1 стъбло целина
- 2 ч.ч. тънко нарязан бок чой
- 2 с.л. олио
- 100 гр брашно
- 1 кг пилешко филе
- 1 с.л. сухо шери
- 0,5 с.л. сух джинджифил
- 2 ч.ч. варен дългозърнест ориз
- 0,5 ч.ч. нарязан зелен лук
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното.
2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин.
3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути.
4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук.
5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле.
Свински кебап с ориз
1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме месото на кубчета. В дълбока купа слаг...
Шоколадов сладкиш (веган)
1. Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме форма за торта с диаметър 28 см.2. Смесваме брашното...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook