Пица със смляно телешко месо
Продукти
- за плънката:
- 1 глава лук
- 200 г телешко месо мляно
- 2 с.л. зехтин
- 3 с.л. доматено пюре
- 1 домат настърган
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка босилек пресен, нарязан или смлян
- 2 г риган
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 чушка
- 1 домат
- 280 г кашкавал настърган
- за тестото:
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 15 г мая прясна
- 120 мл. вода топла
- 3 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
- Приготвяме тестото като разтваряме маята в малко топла вода и изчакваме 5 минути.
- Пресяваме брашното през сито в купа, добавяме солта и захарта. Oформяме кладенче в средата на брашното и изсипваме маята.
- Приготвяме топла вода в отделен съд и започваме да месим като добавяме вода, докато получим меко тесто. Накрая добавяме зехтина и домесваме докато стане гладко тесто.
- Оставяме да престои един час и да удвои размера си, покрито с кърпа.
- След това омесваме още веднъж и разточваме според големината на съда, в който ще печем. (От тази доза стават две пици по 35см).
- Плънката: Смесваме доматеното пюре заедно с настъргания домат и намазваме тестото. Добавяме смачкан чесън, сол, черен пипер, риган и босилек.
- В тиган нагряваме захтина и задушаваме телешко месо с лука. Добавяме върху пицата.
- Нареждаме обеления и нарязан на кръгчета домат, нарязаната на кръгчета чушка и покриваме с настърган кашкавал.
- Печем около 20-30 минути, в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Спанак с ориз
Почистваме и нарязваме лука на ситно. Задушаваме го в олиото. Почистваме и нарязваме спанака и го при...
Клафути с праскови
С разтопеното масло намазваме тавичка и подреждаме нарязаните праскови. Разбиваме яйцата със захарта....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook