Разбъркана лазаня
Продукти
- 0,5 връзка магданоз
- 0,5 ч.л. червен пипер
- 0,5 ч.л. кимион
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 филия хляб
- 400 г кайма
- 240 г кори за лазаня
- 100 г сирене "фета"
- 1 връзка босилек
- 800 г домати
- 50 г сирене чедър
- 80 г цедено кисело мляко
- сол
Начин на приготвяне
- Накисваме хляба във вода.
- Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна.
- Почистваме и нарязваме на ситно магданоза.
- В дълбока купа смесваме каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
- В дълбок тиган загряваме малко олио и запържваме сместа от каймата за няколко минути, след което добавяме белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът оставяме да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова.
- Накъсваме корите за лазания на големи парчета и ги поставяме в правоъгълна тава. Отгоре слагаме от плънката от кайма, пак кори и тази последователност правим до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка).
- Поръсваме лазанята с настъргано сирене Чедър и печем около 40-50 минути, на 190 градуса.
- След като извадим от фурната, поливаме с малко цедено кисело мляко и добавяме босилека. Сервираме.
Пилешки рулца
Измиваме и подсушаваме филетата. Начукваме ги на тънко, поръсваме ги с подправките, добавяме нарязани...
Малинов сладкиш с банани
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.Доб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook