Рулца от наденица
Продукти
- 1 яйце
- 1 с.л. сусам
- 320 г бутертесто
- кориандър
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1,5 с.л. червена къри паста
- 400 г сурова свинска наденица
Начин на приготвяне
1. Обелваме наденицата и нарязваме на малки парченца. Добавяме подправките и омесваме добре.
2. Разрязваме правоъгълна кора бутер тесто вертикално по средата. Разпределяме половината смес с наденицата по долния край, а горния намазваме с разбитото яйце. Навиваме на руло по дължината и запечатваме добре.
3. Намазваме рулата с разбитото яйце и поръсваме със сусам. Приготвяме тавичка за печене и слагаме хартия за печене. Нареждаме рулцата и ги оставяме на хладно, за да стегнат за около 15 мин. Загряваме фурната на 220 градуса и слагаме празна тава вътре. Когато фурната загрее преместваме рулцата в топлата тава. Печем 20-25 минути.
Орикете с наденица
1. Слагаме голяма тенджера с подсолена вода да заври. Изсипваме вътре пастата орикиете и варим според...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook