Салата с ябълки, тиква и прошуто здравословно
от общо
127 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 2 червени ябълки
- половин тиква
- половин лимон
- 1 с.л. мед
- 1 чили
- 3 с.л. бял балсамов оцет
- 3 с.л. орехово олио
- 100 гр рукола
- 4 парчета прошуто
- хималайска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Почистваме тиквата и ябълките и ги нарязваме на тънки резени. Поливаме ги с прясно изцедения лимонов сок на половин лимон. Загряваме в тенджера 1 л. вода докато заври и поставяме кошничка за готвене на пара. Внимаваме кошницата да не опира водата. Задушаваме на пара първо тиквата за около 5 минути, добавяме и резените ябълка за още около 2 мин.
2. Приготвяме дресинг от ситно нарязаното чили, на което сме отстранили семената, мед, балсамов оцет и орехово олио. Овкусяваме и със прясно смляна хималайска сол и черен пипер.
3. Сервираме ябълката и тиквата и поливаме с дресинга, добавяме измитата рукола и парче прошуто и поливаме с дресинг.
Азиатска нудъл супа с пуешки ролца
1. Почистваме пресния лук и го нарязваме по дължина...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook