Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад
Продукти
- 200 г брашно
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 0,5 ч.л. сода
- 1 ванилия
- 5 яйца
- 180 г захар
- 150 г масло
- 50 мл. прясно мляко
- 2 с.л. какао
- 100 г черен шоколад
- 100 г млечен шоколад
- щипка сол
- за глазурата:
- 250 г течен шоколад , Нутела
Начин на приготвяне
- Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). Изпичаме кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
- След като извадим кекса от фурната, изчакваме няколко минути да поизстине и го намазваме с течния шоколад.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook