Шоколадови понички
Продукти
- 600 г брашно
- 200 г захар
- 4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 3 яйца , леко разбити
- 240 мл. прясно мляко
- 60 мл. олио
- 2 с.л. портокалов сок
- 10 г кора от портокал , настъргана
- олио за пържене
- 3 шоколада
- 200 мл. течна сметана
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме сухите съставки.
- Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
- Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
- Покриваме купата с прозрачно фолио и охлаждаме за поне около час.
- Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
- С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
- Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
- Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- През това време разтапяме шоколада на водна баня. Добавяме сметаната и бъркаме до хомогенна смес. Всяка поничка потапяме в шоколада.
- По желание, поръсваме с цветни шоколадови пръчици.
Кюфтета с киноа и булгур
Почистваме и нарязваме зеленчуците на много ситно, и ги поставяме в голяма купа. В посоледна вода сва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook