Скариди с ориз и зеленчуци
Продукти
- 100 гр моркови
- 200 гр кафяви печурки
- 50 мл олио
- 4 с.л. соев сос
- 1 глава червен лук
- 600 гр пресни скариди
- 100 гр броколи
- 1 червена чушка
- 150 гр жасминов ориз
- 50 гр масло
- шафран
- 100 гр соеви кълнове
- сол
- черен пипер
- лимон
Начин на приготвяне
1. В дълбок тиган запържваме почистените и нарязани на лентички зеленчуци за около 6-8 мин., за да останат леко хрупкави. Добавяме соевия сос и махаме от котлона.
2. В отделен тиган запържваме почистените пресни скариди в малко масло, малко сол и черен пипер. Прибавяме ги към зеленчуците. Добавяме и соевите кълнове.
3. Сваряваме жасминовия ориз с щипка шафран, която добавяме към края на варенето. Прецеждаме и добавяме малко масло и сол. Настъргваме кората на лимона.
4. Сервираме като гарнитура към скаридите и зеленчуците. По желание може да поръсите с нарязан пресен магданоз.
Сьомга с аспержи и хрупкави картофи
1. Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме ...
Желирани бонбони
1. Почистваме ананаса и нарязваме на дребни парченца. Пюрираме с пасатор. Добавяме лимоновия сок и пр...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook